+ Over Wolters Metaaltechniek

Aangenaam, wij zijn Wolters Metaaltechniek!


Met bijna 40 jaar historie mogen ‘wij’ van Wolters Metaaltechniek ons gerust ervaren noemen. Dat merkt u aan ons vakmanschap wat leidt tot de door u gewenste zeer hoge kwaliteit. Het compacte maar gepassioneerde team heeft voor u een aantal grote voordelen.
Door de flexibiliteit realiseren wij zeer korte levertijden en wij hebben persoonlijke aandacht voor u als klant. Combineer dit met concurrerende prijzen en u voelt zich bij ons gelijk thuis.


In een vogelvlucht door de geschiedenis van WMT

In 1981 besluit Frits Wolters na een lange carrière bij Vitatron, een gerenommeerde producent van pacemakers, voor zichzelf te beginnen. Hij start zijn bedrijf in de garage naast het huis, een weg die veel collega-bedrijven bekend voor zal komen. In een krappe ruimte van ca. 35 m2 worden een aantal machines geplaatst, veelal conventioneel, om de werkzaamheden te starten.

WMT verhuisd in 1983 naar de Edyweg 18 in Spankeren, hier krijgt WMT de beschikking over nieuwbouw, deze ruimte blijkt al weer snel te klein te zijn waardoor er besloten wordt het gebouw uit te breiden. De juridische entiteit van WMT wordt omgezet in een BV.

In 1984 worden de eerste CNC gestuurde machines aangeschaft als uitbreiding op onze productie.

In 1994  neemt Jan Wolters het bedrijf over. Onder zijn leiding groeit het bedrijf en bouwt WMT haar netwerk en klantenkring uit. WMT wordt een bekende en gewaardeerde toeleverancier in de fijnmechanische industrie.

In 2005 zet WMT de eerst stap naar onbemande productie; er wordt een robot geplaatst aan een 5-assig bewerkingscentrum. Dit vormt de basis voor haar toekomstig beleid.

In 2013 wordt er een 2e locatie aan de Edyweg 5 gekocht, hemelsbreed 100 meter van nummer 18. De draai- en vonkafdeling worden verplaats naar dit adres. Het is niet optimaal, maar wij kunnen weer een aantal jaartjes vooruit.

In 2014 wordt het roer en de aandelen overgedragen aan Fred Wolters. Zijn visie is om groei te realiseren door verdere uitbreiding van onbemande productie en procesoptimalisatie. Vooral het beperkte aanbod aan vakmensen is een reden voor WMT te investeren in deze mogelijkheden voor groei.

In 2022 verhuizen wij naar ons huidige pand aan de Edyweg 5 waar wij de beschikking hebben over een groot aantal extra vierkante meters, met een optie om nog uit te breiden. Het toekomstig beleid is gericht op groei door productie-en procesoptimalisatie, hier worden jaarlijks de benodigde investeringen voorgedaan. WMT wil op deze manier een belangrijke partner blijven voor haar relaties in de fijnmechanische industrie.

contact